Wondverpleegkundige

  • Start 20-06-2024
  • 2 Dagen
  • 795,-
  • Kapel-Avezaath
  • Paraveterinair

Omschrijving

Vetami

Wondbehandeling is vaak nodig bij huisdieren, van bijtwonden tot schaafwonden. In de toegangscursus 'Verbanden en hechten' wordt gesproken over de grote lijnen in de wondgenezing en het aanleggen van verbanden. Maar dan blijven zoveel wonden nog over om te bespreken. Iedere oorzaak van een wond geeft aanleiding tot een andere aanpak, denk aan een brandwond met verval van weefsel over tijd in vergelijking tot een steekwond dat in eerste instantie alle letsel bepaalt.

Wat ga je leren?

- oorzaken van wonden en implicaties daarvan voor de wondgenezing

- soorten materialen bruikbaar voor primaire laag

- behandeling van wonden door gebruik van correcte materialen voor het type wond

- complicaties voorkomen van verbanden

Tijdens deze cursus bespreken we alle verschillende wonden die voor kunnen komen bij hond en kat. We bespreken hoe het genezingsproces per oorzaak kan verlopen en hoe je dat bij kan sturen gedurende de wondbehandeling. Er zijn veel soorten materialen beschikbaar van meerdere leveranciers, waaruit je na het volgen van de cursus een goede keuze kan maken voor het type wond en de fase van de wondgenezing. We gaan ons deze dagen richten op de primaire laag ofwel het 'medicijn' dat je leert gebruiken per wond.

De eerste dag staan we stil bij de verschillende oorzaken van wondes en de beschikbare middelen die je kan gebruiken als primaire laag. Daarnaast ga je de knelpunten, die kunnen ontstaan bij het aanleggen van verbanden, leren herkennen en voorkomen. Na de eerste dag krijg je tweedelig huiswerk mee (het verzamelen van 3 verschillende oorzaken van wondes dmv foto's in combinatie met beschrijving van welke laag je zou toepassen voor die wond, het maken van een filmpje in het aanleggen van een verband).

In de tweede dag gaan we de complicaties van wonden bespreken en hoe deze op te lossen. Daarnaast zullen we specifieke verbanden per locatie op het lichaam bespreken.

De tweede cursusdag dag wordt afgesloten met een toets, waarna bij goed gevolg een certificaat Wondverpleegkundige Vetami verkregen wordt.

Locatie en datum

Begint op20-06-2024
Eindigt op25-09-2024
Cursusduur2 Dagen
Prijs€ 795,- (excl. btw)
Sector(en)Paraveterinair
Vakgebied(en)Wondbehandeling
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
BedrijfVetami
LocatieHoofdvestiging
AdresLaageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland
Websitehttps://www.vetami.nl
Vetami
Laageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland