Webinar Neurologie & Neurochirurgie deel 4: metabole/toxische neurologische aandoeningen

  • Start 28-11-2024
  • 60 Minuten
  • 0,-
  • Online
  • Dierenarts

Omschrijving

Evidensia Dierenziekenhuizen

Deze webinar is onderdeel van een reeks.

Algemeen Neurologische patiënten kunnen soms heftige klinische beelden laten zien, incl. verlammingen, aanvallen en heftige pijn.

Onze neurologen (Paul Mandigers, Koen Santifort, Marta Plonek) beantwoorden met regelmaat vragen die binnenkomen bij ons ziekenhuis over patiënten en zien dagelijks diverse patiënten verwezen door jou. Als eerstelijnsdierenarts / verwijzer speel je vaak een grote rol in de eerste aanpak en vervolgbehandelingen en diagnostiek van dergelijke patiënten. Om je handvatten te geven en te illustreren wat mogelijk is voor bepaalde groepen patiënten, zullen onze neurologen je in 2024 informeren over enkele vaak voorkomende patiëntengroepen. Aan de hand van cases wordt je meegenomen in het proces van het stellen van de diagnose, therapie en prognose.

Metabole/toxische neurologische aandoeningen Metabole aandoeningen kunnen onderliggende oorzaken zijn voor een grote verscheidenheid aan neurologische problemen. Van verlammingen tot epileptiforme aanvallen. Intoxicaties zijn daarnaast niet zeldzaam de oorzaak van acute neurologische beelden, die vaak verwarrende resultaten kunnen opleveren bij klinisch onderzoek. In deze lezing worden aan de hand van casuïstiek enkele veelvoorkomende aandoeningen van die aard beschreven. Na deze lezing door Koen Santifort heb je een beeld bij wat je kunt verwachten en doen bij en voor deze patiënten.

Heb je interesse in de webinar? Schrijf je dan snel in!

Locatie en datum

Begint op28-11-2024
Eindigt op28-11-2024
Cursusduur60 Minuten
Prijs€ 0,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Neurologie
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
BedrijfEvidensia Dierenziekenhuizen
LocatieOnline
Websitehttps://evidensiadierenziekenhuis.nl