Vloeistoftherapie in de praktijk bij hond en kat

  • 2 Uren
  • 60,-
  • Online
  • Dierenarts, Paraveterinair

Omschrijving

Online Vet Training

De cursus is gratis voor leden van OnlineVetTraining met een premium lidmaatschap. Bovendien hebben leden ook toegang tot podcasts, protocollen en een uitgebreide kennis database met honderden vragen, beantwoord door specialisten. Voor meer informatie over het OVT leerplatform en omtrent een lidmaatschap ga naar www.onlinevettraining.be/lidmaatschap.

De bijscholing is onmiddellijk na registratie beschikbaar en is volledig online te volgen. Na registratie heb je gedurende 3 maanden toegang tot de cursus.

Vloeistoftherapie maakt deel uit van de behandeling van het merendeel van onze gehospitaliseerde dieren, alsook van dieren die onder anesthesie gaan.

We zijn het zo gewend om een dier aan het infuus te hangen dat we er soms niet eens meer echt bewust bij stilstaan. Nochtans is het correct toedienen van infuus een ware kunst die niet alleen een goede kennis vereist van de fysiologie en van de beschikbare producten (elk met hun voor- en nadelen), maar ook, en bovenal, vereist dat je een juiste klinische evaluatie maakt van de patiënt. Vloeistoftherapie moet dan ook altijd aangepast zijn aan de individuele noden van de patiënt en, omdat die noden veranderen met de tijd, voortdurend aangepast worden.

In deze cursus, die in totaal 2 uur duurt, wordt op een heel praktische manier informatie gegeven over het toedienen van vloeistoftherapie bij honden en katten. Hierbij wordt onder andere een antwoord gegeven op volgende vragen:

– Wat is dehydratatie en wat is hypovolemie? Zijn ze hetzelfde of komen ze altijd samen voor?

– Wat is het verschil tussen gecompenseerde en gedecompenseerde hypovolemische shock?

– Welke parameters (zowel lichamelijk onderzoek als labo onderzoek) kunnen mij helpen bij het afstellen van vloeistoftherapie?

– Wat zijn de einddoelen die ik wil bereiken?

– Welke verschillende types vloeistoffen zijn er en hoe weet ik welke ik het beste geef?

– Hoeveel vocht moet ik geven?

– Hoe zit het met het gebruik van colloïden?

– Hoeveel infuus moet ik geven tijdens anesthesie?

– Zijn de vochtbehoeftes voor puppies en kittens hetzelfde of moet ik deze meer of minder infuus geven?

De cursus bestaat uit verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk omvat een korte video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder zijn er oefenvragen, krijg je interessant leesmateriaal en handouts van de volledige lezing. Met vragen voor de lesgever kan je terecht op het online forum.

Locatie en datum

Cursusduur2 Uren
Prijs€ 60,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts, Paraveterinair
Vakgebied(en)Interne geneeskunde, Spoed
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
EBP (België)(4 punten)
BedrijfOnline Vet Training
LocatieOnline
Telefoon+17789297954
Websitehttps://www.onlinevettraining.com