Veterinair Praktijkmanager VERNIEUWD!

  • Start 17-09-2024
  • 10 Maanden
  • 3.950,-
  • Barneveld
  • Dierenarts, Paraveterinair, Veterinair Praktijkmanager

Omschrijving

Aeres Training Centre Barneveld

Veterinair Praktijkmanager - op HBO niveau

20 januari 2024 en 2 maart 2024 hebben we OPEN DAG op het Aeres Training Centre in Barneveld en verwelkomen wij jou graag tussen 10.00 en 15.00 uur!

De hedendaagse dierenartsenpraktijk is een goed georganiseerd bedrijf en dat is niet alleen te danken aan de dierenartsen. Steeds vaker laten zij zich ondersteunen door praktijkmanagers die een spilfunctie binnen het bedrijf vervullen. Tijdens deze opleiding op hbo-niveau word je getraind tot zelfstandig functionerende manager in een dierenartsenpraktijk. De opleiding bestaat uit drie elementen: de basisopleiding, intervisie en één praktijkgerichte eindopdracht. Alle aspecten van het ondernemerschap van de dierenarts komen aan bod en worden je bijgebracht door onze dierenarts- en gastdocenten uit het bedrijfsleven. Daarnaast krijg je een netwerk aangereikt, waar je met vragen op het gebied van praktijkmanagement terechtkunt. Extra voordeel: je studeert af met een gericht adviesrapport voor de praktijk waar jij werkt.

Locatie

Het grootste deel van de opleiding wordt gegeven in Barneveld. De intervisiebijeenkomsten vinden plaats op de dierenartsenpraktijken van de cursisten en voor een deel van de module ‘Persoonlijk leiderschap’ gaan we de paardenbak in.

Duur

De opleiding duurt ongeveer 8 maanden waarin 17 lesdagen en 3 intervisiebijeenkomsten gepland staan.

Inhoud opleiding

De opleiding tot praktijkmanager bestaat uit drie elementen: vijf theoretische modules, drie intervisiebijeenkomsten met bijbehorende opdrachten en één praktijkgerichte eindopdracht, toegespitst op de praktijk waar jij werkzaam bent.

De onderwerpen van de 5 modules:

  • Strategisch Praktijkmanagement
  • Marketing in (de) praktijk
  • Persoonlijk leiderschap in de dierenartsenpraktijk
  • Communicatie in de organisatie
  • Scope of the practice

De theorie wordt steeds gelinkt met de dagelijkse praktijk. Jouw eigen leerdoelen staan centraal. Vanuit deze leerdoelen ga je onder andere aan de slag met persoonlijk leiderschap, communicatie binnen en namens de praktijk en capaciteitsmanagement. Wat komt er kijken bij praktijkmanagement? Hoe voer je een verandering door in praktijk? Wat zijn de kernwaarden van de praktijk? Welke ontwikkelmogelijkheden zijn er? En hoe pas je dit toe in een marketingplan? Deze aspecten worden uitgewerkt in een gericht adviesrapport voor de praktijk waar men werkzaam is.

Studiebelasting

Je moet rekening houden met gemiddeld 8-12 uren zelfstudie per module, c.q. voorbereidingstijd, en tijd voor praktijkopdrachten.

Resultaat

Na afronding van de opleiding ontvang je het getuigschrift ‘Veterinair Praktijkmanager op hbo-niveau’

Onze prijzen zijn vrijgesteld van BTW.

Locatie en datum

Begint op17-09-2024
Eindigt op08-07-2025
Cursusduur10 Maanden
Prijs€ 3.950,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts, Paraveterinair, Veterinair Praktijkmanager
Vakgebied(en)Communicatie, Management, Persoonlijke ontwikkeling
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
BedrijfAeres Training Centre Barneveld
LocatieHoofdvestiging
AdresBarnseweg 3
3771 RN Barneveld
Nederland
Telefoon088 020 6123
Websitehttps://www.aerestrainingcentre-barneveld.nl
Aeres Training Centre Barneveld
Barnseweg 3
3771 RN Barneveld
Nederland