Systemische hypertensie: kat versus hond

  • 1 Uur
  • 40,-
  • Online
  • Dierenarts, Paraveterinair

Omschrijving

Online Vet Training

De bijscholing is onmiddellijk na registratie beschikbaar en is volledig online te volgen. Na registratie heb je gedurende 3 maanden toegang tot de cursus. De cursus is gratis voor leden van OnlineVetTraining met een jaar lidmaatschap. Voor meer informatie omtrent een lidmaatschap ga naar www.onlinevettraining.be

Systemische hypertensie komt vaak voor bij (oudere) honden en katten en kan situationeel zijn (onder invloed van stress), idiopathisch (zonder onderliggende oorzaak) of het gevolg van een onderliggend ziekteproces. Wanneer de bloeddruk significant gestegen is, heeft dit een negatief effect op organen zoals de ogen, het centraal zenuwstelsel, het hart en de nieren. Vroegtijdig herkennen van een verhoogde bloeddruk en een correcte behandeling ervan is dan ook zeer belangrijk. In deze cursus overlopen we de fysiologie, mogelijke onderliggende ziektes, klinische gevolgen, de diagnose en de behandeling van systemische hypertensie. We zullen verder belangrijke verschillen bespreken die aanwezig zijn tussen katten en honden wat betreft de fysiologie, de mogelijke onderliggende ziektes en de behandeling van een verhoogde bloeddruk bij deze twee diersoorten.

De cursus duurt 1 uur en bestaat uit een video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder is er de mogelijkheid om een klinische casus zelf op te werken en krijg je interessant leesmateriaal. Met vragen voor de lesgevers kan je terecht op het online forum.

Gezien er gebruik gemaakt wordt van een eindtoets krijg je na succesvol (minstens 60% afleggen van de eindtoets) 2 erkende bijscholingspunten toegekend.

Locatie en datum

Cursusduur1 Uur
Prijs€ 40,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts, Paraveterinair
Vakgebied(en)Interne geneeskunde
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
EBP (België)(1 punten)
BedrijfOnline Vet Training
LocatieOnline
Telefoon+17789297954
Websitehttps://www.onlinevettraining.be