Systemische Hypertensie bij de kat (geriatrische kat - deel 3)

  • 2,5 Uren
  • 65,-
  • Online
  • Dierenarts, Paraveterinair

Omschrijving

Online Vet Training

De cursus is gratis voor leden van OnlineVetTraining met een premium lidmaatschap. Bovendien hebben leden ook toegang tot podcasts, protocollen en een uitgebreide kennis database met honderden vragen, beantwoord door specialisten. Voor meer informatie over het OVT leerplatform en omtrent een lidmaatschap ga naar www.onlinevettraining.be/lidmaatschap.

De bijscholing is onmiddellijk na registratie beschikbaar en is volledig online te volgen. Na registratie heb je gedurende 3 maanden toegang tot de volledige cursus.

Deze cursus zit ook in het pakket – Chronische nierziekte, hyperthyroïdie en systemische hypertensie bij de kat (geriatrische kataandoeningen VOLLEDIG PAKKET

Systemische hypertensie komt zeer vaak voor bij (geriatrische) katten. Aangezien katten zeer gevoelig zijn aan stress en het white coat effect kan het soms echter moeilijk zijn om in te schatten wanneer een hoge bloeddrukmeting van significant belang is en wanneer men een behandeling dient in te stellen. Bovendien is het belangrijk te weten of de hypertensie primair is of het gevolg is van een onderliggende ziekte en dat de behandeling van hypertensie bij katten erg verschillend is van de behandeling van hypertensie bij honden.

Recent (oktober 2018) werden de nieuwe ACVIM (American College of Veterinary Internal Medicine) consensus richtlijnen gepubliceerd. Tijdens deze bijscholing worden deze richtlijnen in detail overlopen. Verder worden enkele van de ziektes (zoals primair hyperaldosteronisme), die systemische hypertensie kunnen veroorzaken, verder toegelicht.

De cursus bestaat uit verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk omvat een korte video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder zijn er oefenvragen, krijg je interessant leesmateriaal, alsook handouts van de volledige lezing. Met vragen voor de lesgever kan je terecht op het online forum.

Een voorbeeld van sommige onderwerpen die behandeld zullen worden zijn:

– In welke patiënten wordt het aangeraden om de bloeddruk te meten?

– Wat is de meest betrouwbare techniek om de bloeddruk te meten?

– Vanaf welke graad van hypertensie is er een risico voor eindorgaan schade?

– Met welke ziektes is hypertensie bij de kat het vaakste geassocieerd?

– Wat is de beste behandeling en wanneer dient behandeling gestart te worden in een kat met hypertensie?

Locatie en datum

Cursusduur2,5 Uren
Prijs€ 65,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts, Paraveterinair
Vakgebied(en)Interne geneeskunde, Kattengeneeskunde
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
EBP (België)(3 punten)
BedrijfOnline Vet Training
LocatieOnline
Telefoon+17789297954
Websitehttps://www.onlinevettraining.com