Stollingsstoornissen bij de hond en kat

  • 3,5 Uren
  • 80,-
  • Online
  • Dierenarts

Omschrijving

Online Vet Training

De bijscholing is onmiddellijk na registratie beschikbaar en is volledig online te volgen. Na registratie heb je gedurende 3 maanden toegang tot de cursus. De cursus is gratis voor leden van OnlineVetTraining met een jaar lidmaatschap. Voor meer informatie omtrent een lidmaatschap ga naar www.onlinevettraining.be

Stollingsstoornissen komen vaak voor bij honden en katten. Soms is het onmiddellijk duidelijk wat de onderliggende oorzaak is, maar in veel gevallen vereist het toch een zekere zoektocht. Aangezien het vaak om ernstige problemen gaat waarbij snelle behandeling noodzakelijk is, helpt het om een goede kennis te hebben van deze problematiek, zodat je zo snel mogelijk stap voor stap zaken kan uitsluiten en tot een juiste diagnose en behandeling kan komen.

We starten in deze cursus met een korte bespreking van de fysiologie van het stollingssysteem, waarna we alle beschikbare stollingstesten overlopen en bespreken hoe je, onder andere op basis van de diagnostische testen, maar ook op basis van het klinisch beeld, het onderscheid kan maken tussen primaire en secundaire hemostase afwijkingen. Verder bespreken we in detail de verschillende erfelijke en verworven aandoeningen die hypocoagulabiliteit en dus een verhoogd risico op bloedingen kunnen veroorzaken. Hoe je deze ziektes kan diagnosticeren en hoe ze te behandelen. We sluiten deze cursus af met een uitgebreide bespreking van aandoeningen die hypercoagulabiliteit en dus thromboembolie vorming kunnen veroorzaken en bespreken hoe thromboembolievorming kan voorkomen worden alsook behandeld worden. Gedurende de cursus komen er een aantal klinische cases aan bod.

De cursus bestaat uit verschillende hoofdstukken (modules). Elk hoofdstuk omvat een korte video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder zijn er oefenvragen, krijg je interessant leesmateriaal, alsook handouts van de volledige lezing en word je gestimuleerd om een klinische case zelf op te werken. Met vragen voor de lesgever kan je terecht op het online forum.

Gezien er gebruik gemaakt wordt van een eindtoets krijg je na succesvol (minstens 60% afleggen van de eindtoets) 7 erkende bijscholingspunten toegekend.

Locatie en datum

Cursusduur3,5 Uren
Prijs€ 80,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Haematologie, Interne geneeskunde, Spoed
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
EBP (België)(7 punten)
BedrijfOnline Vet Training
LocatieOnline
Telefoon+17789297954
Websitehttps://www.onlinevettraining.com