Musculoskeletaal echografie (2 daagse cursus)

  • Start 13-03-2025
  • 2 Dagen
  • 1.425,-
  • Kapel-Avezaath
  • Dierenarts

Omschrijving

Vetami

Orthopedische problemen worden vaak toegeschreven aan gewrichts- of botaandoeningen, maar het bewegingsapparaat is ook opgebouwd uit spieren en pezen. Spier- en peesblessures bij honden worden in toenemende mate gediagnosticeerd en een correcte orthopedische diagnose is nodig om deze patiënten te begeleiden met een juiste behandeling, inclusief fysiotherapie.

Diagnostische onderzoeken door middel van röntgenfoto, CT en MRI zijn niet altijd toereikend voor het diagnosticeren van letsels van tendinomusculaire oorsprong. Echografie is minder invasief (geen narcose noodzakelijk), minder kostbaar en beter geschikt om dit soort verwondingen te diagnosticeren of uit te sluiten.

Dr. Giliola Spattini, bekend om haar geavanceerde echografische vaardigheden voor MSK-blessures, zal je trainen in de basisprincipes tijdens deze tweedaagse cursus theorie en practicum met een maximum van drie deelnemers practicumstation. Peer-to-peer onderwijs o.l.v. dr. Spattini, dr. Boroffka en drs. Van Schaik-Gerritsen in ons trainingscentrum in Nederland.

Wat ga je leren?

Deze cursus biedt een systematische echografische benadering en de basis voor interpretatie voor teno-musculaire aandoeningen. De cursus bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte, vergezeld van casusbesprekingen.

Vooraf online training over MSK-anatomie

Techniek en begrip van het echografisch onderzoek in normaal MSK-weefsel

Bevindingen bij de meest voorkomende aandoeningen van sportieve en oudere patiënten.

Normaal herkennen van abnormaal weefsel

Techniek in diagnostiek van afwijkend weefsel per aandoening

Naarmate orthopedische diagnostische methoden toenemen, kan de nauwkeurigheid van de omstandigheden worden vergroot. Onze volgende stap is om echografie in de dagelijkse praktijk te gebruiken voor dit soort aandoeningen. Deze cursus biedt een systematische echografische benadering en de basis voor interpretatie voor teno-musculaire aandoeningen. De nadruk zal liggen op de techniek en het begrip van de echografische bevindingen bij de meest voorkomende aandoeningen bij sportieve en oudere patiënten.

Door de kennis te delen met orthopedisch chirurgen, echoscopisten en fysiotherapeuten zijn we in staat om betere zorg te bieden aan onze viervoeters.

Locatie en datum

Begint op13-03-2025
Eindigt op14-03-2025
Cursusduur2 Dagen
Prijs€ 1.425,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Beeldvorming, Echografie
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
PE-Veterinair (NL)(12 punten)
BedrijfVetami
LocatieHoofdvestiging
AdresLaageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland
Websitehttps://www.vetami.nl
Vetami
Laageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland