MTS Eyelid Surgery & Enucleation

  • Start 08-11-2024
  • 1 Dag
  • 725,-
  • Nijkerk
  • Dierenarts

Omschrijving

Proveto

Oogchirurgie staat centraal tijdens deze kleinschalige praktische cursusdag op vrijdag 8 maart 2024. Onder deskundige begeleiding van oogspecialist Rick Sanchez wordt zowel theoretisch als praktisch tijdens een wetlab ingegaan op veelvoorkomende ingrepen voor de 1e-lijns practicus.

De cursusdag start met de bespreking van verschillende chirurgische ingrepen aan de oogleden zoals het verwijderen van ooglidtumoren, entropion, doorspoelen van het nasolacrimale kanaal en de laterale tarsorafie. Vervolgens wordt ingegaan op de enucleatie van het oog: wanneer en hoe wordt dit goed uitgevoerd?

Na het theoriegedeelte bestaat het restant van het ochtendprogramma en het volledige middagprogramma uit een wetlab waarin deelnemers bovengenoemde ingrepen uitgebreid kunnen oefenen op kadavers.

Proveto organiseert voor iedere deelnemer benodigde materialen in samenwerking met onze partners, maar ook speciaal geselecteerde kadavers van oud-patiënten. Het is een vereiste voor deelnemers om een loepbril mee te nemen. Deze kan ook via onze partner Eickemeyer met uw inschrijving voor deze cursus worden aangeschaft.

Locatie en datum

Begint op08-11-2024
Eindigt op08-11-2024
Cursusduur1 Dag
Prijs€ 725,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Chirurgie, Oogheelkunde
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
PE-Veterinair (NL)(6.5 punten)
BedrijfProveto
LocatieProveto Training Centrum
AdresNieuwe Voorthuizerweg 15
3862 RV Nijkerk
Nederland
Websitehttps://www.proveto.nl
Proveto
Nieuwe Voorthuizerweg 15
3862 RV Nijkerk
Nederland