Maagdarmproblemen bij de hond en kat: een praktische benadering

  • 4 Uren
  • 125,-
  • Online
  • Dierenarts

Omschrijving

Online Vet Training

De cursus is gratis voor leden van OnlineVetTraining met een premium lidmaatschap. Bovendien hebben leden ook toegang tot podcasts, protocollen en een uitgebreide kennis database met honderden vragen, beantwoord door specialisten. Voor meer informatie over het OVT leerplatform en omtrent een lidmaatschap ga naar www.onlinevettraining.be/lidmaatschap.

De bijscholing is onmiddellijk na registratie beschikbaar en is volledig online te volgen. Na registratie heb je gedurende 3 maanden toegang tot de cursus.

Help, mijn hond heeft diarree of help, mijn kat braakt regelmatig. Dit zijn zinnen die we als dierenarts vaak te horen krijgen. Maagdarmklachten zijn dan ook veel voorkomende problemen bij honden en katten, waar elke praktijkdierenarts mee in aanraking komt. In sommige gevallen is het snel duidelijk wat de oorzaak van de klachten is. In andere gevallen vergt het wat meer zoekwerk.

Deze praktische cursus duurt in totaal 4 uur en start met een korte algemene inleiding waarin mogelijke oorzaken voor acuut en chronisch braken en diarree besproken worden en er een overzicht gegeven wordt van de mogelijke verdere diagnostische stappen. Na deze inleiding zal er dieper op de theorie worden ingegaan en zullen verschillende ziektes van het maagdarmkanaal in detail overlopen worden aan de hand van 8 klinische klinsiche cases (7 honden en 1 kat).

In het laatste deel wordt op een praktische manier overlopen hoe je kan beslissen wanneer het nodig is om over te gaan tot bioptname van het maagdarmkanaal.

Aan het einde van deze cursus ben je in staat om:

– De oorzaak van het probleem te lokaliseren (maag, dunne darm of dikke darm)

– Systematisch te bepalen welke verdere diagnostiek is aangewezen bij dieren met acuut braken, acute en chronische diarree,

protein losing enteropathie, acute hemorrhagische gastroenteritis, malabsorptie/maldigestie

– Te beslissen wanneer het moment is aangebroken dat er biopten genomen dienen te worden van het maagdarmkanaal, hoe je deze het beste kan

nemen, van welke delen van het maagdarmkanaal je biopten dient te nemen en welke testen je kan laten uitvoeren op deze biopten.

– Een correcte behandeling in te stellen voor diverse maagdarmaandoeningen

De cursus bestaat uit verschillende hoofdstukken (modules). Elk hoofdstuk omvat een korte video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder krijg je interessant leesmateriaal en handouts van de volledige lezing en heb je de mogelijkheid om 5 klinische cases zelfstandig uit te werken. Met vragen voor de lesgevers kan je terecht op het online forum.

Inclusief GRATIS STAPPENPLAN voor de opwerking van honden en katten met chronische maagdarmklachten!

Locatie en datum

Cursusduur4 Uren
Prijs€ 125,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Interne geneeskunde
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
EBP (België)(8 punten)
BedrijfOnline Vet Training
LocatieOnline
Telefoon+17789297954
Websitehttps://www.onlinevettraining.be