Het oog als verklikker voor systemische aandoeningen

  • Start 15-05-2024
  • 1 Dag
  • 550,-
  • Kapel-Avezaath
  • Dierenarts

Omschrijving

Vetami

Het voorkomen van een uveitis of cataract kan een lokaal probleem van alleen het oog zijn, maar het kan ook een uiting zijn van een systemische aandoening. Het oog kan een verklikker zijn van een groter probleem in het lichaam. En dat geldt niet alleen voor deze twee oogafwijkingen. In deze cursus bespreken de oogarts en de internist samen verschillende aandoeningen waarbij de ogen je de eerste hints kunnen geven.

Wat ga je leren?

Herkennen van verschillende oogafwijkingen

Leren wat deze afwijkingen kunnen betekenen, zowel lokaal als systemisch

Leren hoe de verdenking op systemische afwijkingen verder opgewerkt moeten worden

Meer vertrouwd met de verdere diagnostiek en behandeling van oogproblemen alleen, maar ook deze van systemische aandoeningen waarbij het oog als verklikker optreedt.

Uveitis, retina loslating en bijvoorbeeld cataract kunnen problemen zijn van het oog alleen. Dat is alleen niet altijd het geval. Het oog kan een verklikker zijn van een systemische aandoening waar niet alleen het oog betroffen is, maar nog veel meer organen. Aan welke problemen moet je dan denken als je bepaalde oogafwijkingen ziet? Wat is de differentiaal diagnose van een oogproblemen alleen en wat als het systemisch is? Hoe werk je dit stap voor stap op en wat is de behandeling dan?

Dit zijn allemaal vragen die in deze cursus aan bod komen en uitgebreid besproken door zowel de oogspecialist als de internist. Tijdens de cursus is er veel ruimte voor interactie als daar behoefte aan is en wordt meegegaan op de vragen die jij als cursist hebt.

Locatie en datum

Begint op15-05-2024
Eindigt op15-05-2024
Cursusduur1 Dag
Prijs€ 550,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Interne geneeskunde, Oogheelkunde
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
PE-Veterinair (NL)(5.5 punten)
BedrijfVetami
LocatieHoofdvestiging
AdresLaageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland
Websitehttps://www.vetami.nl
Vetami
Laageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland