Help! Een vogel op het spreekuur

  • Start 10-10-2024
  • 1 Dag
  • 395,-
  • Barneveld
  • Dierenarts, Paraveterinair

Omschrijving

Aeres Training Centre Barneveld

Het houden van vogels zit al eeuwenlang verweven in onze cultuur. De laatste paar decennia heeft de avicultuur, het houden en kweken van vogels in beschermd milieu, een behoorlijke slag gemaakt in professionalisering. Door innovaties op het gebied van onder andere voeding, huisvesting en gezondheidszorg kunnen we onze vogels steeds betere zorg bieden. Ook kiezen steeds meer vogelhouders voor professionele gezondheidszorg, door naar een dierenarts te gaan voor preventieve of curatieve behandeling. In reguliere opleidingen voor paraveterinairen speelt deze diergroep slechts een kleine rol. Deze praktische dagcursus wordt daarom ter verdieping aangeboden.

Voor wie?

Paraveterinairen die te maken krijgen met vogels op het spreekuur en meer willen leren over veelvoorkomende ziekten en aandoeningen.

Inhoud van de verdiepende cursus

In de cursus wordt een theoretische basis gelegd, ondersteund met casuïstiek en veel praktijkvoorbeelden. De dag staat daarnaast in het teken van het oefenen van praktische vaardigheden, waarbij gewerkt wordt met verschillende vogelsoorten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Welke vragen en wedervragen stel ik aan de vogelhouder, om de ernst van de situatie in te schatten en zodat de dierenarts een goede anamnese kan stellen
  • Veelvoorkomende ziektebeelden en aandoeningen bij vogels en jouw rol hierin als paraveterinair.
  • Praktijklessen waarin kanaries, grasparkieten, agaporniden en watervogels worden gevangen, gehanteerd en onderzocht. Tevens is er ruimte voor het knippen van nageltjes, het inbrengen van een kropnaald, de inzet van een ringentang en het gebruiken van een net.

Resultaat

Je hebt uitgebreid kennisgemaakt met veelvoorkomende ziektebeelden en aandoeningen. Tevens kun je gericht vragen stellen ter ondersteuning van de anamnese. Je weet welke primaire zorg je kunt bieden aan een zieke vogel. Je kunt vangen, hanteren en vogels lichamelijk onderzoeken.

Onze prijzen zijn vrijgesteld van BTW

Locatie en datum

Begint op10-10-2024
Eindigt op10-10-2024
Cursusduur1 Dag
Prijs€ 395,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts, Paraveterinair
Vakgebied(en)Bijzondere dieren
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
BedrijfAeres Training Centre Barneveld
LocatieHoofdvestiging
AdresBarnseweg 3
3771 RN Barneveld
Nederland
Telefoon088 020 6123
Websitehttps://www.aerestrainingcentre-barneveld.nl
Aeres Training Centre Barneveld
Barnseweg 3
3771 RN Barneveld
Nederland