Fundoscopie: zien wat er gezien kan worden (incl. practicum)

  • Start 15-10-2024
  • 1 Dag
  • 595,-
  • Kapel-Avezaath
  • Dierenarts

Omschrijving

Vetami

Iedere dierenarts heeft wel een directe ophthalmoscoop, maar hoe gebruiken we deze nu echt. Fundoscopie, ofwel de beoordeling van het netvlies, zowel direct als indirect, kan veel essentiële informatie leveren over de patiënt. Tijdens deze cursus met practicum worden verschillende fundoscopie technieken besproken en geoefend

Wat ga je leren?

Het oefenen met verschillende vormen van fundoscopie.

Leren beoordelen van verschillende normaal beelden bij verschillende diersoorten.

Bespreken van verschillende retinale afwijkingen, waaronder erfelijke aandoeningen en retinale veranderingen bij systemische ziekten.

Het netvlies leren beoordelen: Wat kun je zien en hoe dat te interpreteren. Een beknopte samenvatting van de kern van deze cursus!

Een directe ophthalmoscoop is vrijwel in iedere praktijk aanwezig. Toch gebruiken we hem niet zo vaak als we zouden kunnen. Daarnaast kan het best lastig zijn om te weten wat je nu precies ziet. Tijd om daar verandering in te brengen. Goedele Storms, specialist oogheelkunde, geeft de cursus Fundoscopie, waarbij de theorie en praktijk van zowel de directe als indirecte techniek besproken worden. In de middag gaan we het geleerde zelf oefenen en ervaart u wat er allemaal mogelijk is met verschillende soorten ophthalmoscopen. Tijdens het practicum is ook Chantal van Schaik-Verboven, specialist oogheelkunde aanwezig.

Door deze cursus zult u gaan zien, wat er werkelijk gezien kan worden.

Locatie en datum

Begint op15-10-2024
Eindigt op15-10-2024
Cursusduur1 Dag
Prijs€ 595,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Oogheelkunde
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
PE-Veterinair (NL)(6 punten)
BedrijfVetami
LocatieHoofdvestiging
AdresLaageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland
Websitehttps://www.vetami.nl
Vetami
Laageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland