FIV (kattenaids): een doodvonnis of niet?

  • 1,5 Uren
  • 40,-
  • Online
  • Dierenarts, Paraveterinair

Omschrijving

Online Vet Training

De bijscholing is onmiddellijk na registratie beschikbaar en is volledig online te volgen. Na registratie heb je gedurende 3 maanden toegang tot de cursus. De cursus is gratis voor leden van OnlineVetTraining met een premium lidmaatschap. Voor meer informatie omtrent een lidmaatschap ga naar www.onlinevettraining.be

FIV (feline immuundeficiëntie virus), in de volksmond beter gekend als kattenaids komt helaas vaak voor en is tussen katten zeer besmettelijk. Wanneer een kat positief test, komen er onmiddellijk een aantal vragen naar boven. Niet alleen over de prognose en mogelijke behandeling voor de individuele kat, maar ook wat er moet gebeuren qua diagnostiek, behandeling en preventie voor de katten die in contact zijn gekomen met de geïnfecteerde kat.

In het verleden werd een diagnose met FeLV en/of FIV vaak als een doodvonnis voor de kat beschouwd, maar is dit wel werkelijk zo?

In deze bijscholing, die in totaal 1.5 uur duurt, wordt een volledige update en gespecialiseerd advies gegeven over FIV bij de kat.

Hierbij zullen antwoorden gegeven worden op onder andere volgende vragen:

– Hoe wordt FIV overgedragen en welke katten lopen het grootste risico op infectie?

– Hoe verloopt een FIV infectie? Wordt iedere kat ziek of zijn er katten die de infectie overwinnen? En wat is de levensverwachting?

– Hoe stellen we op een betrouwbare manier de diagnose van een FIV infectie?

– Zijn er behandelingen mogelijk voor katten die besmet zijn met FIV?

– Hoe zit het met vaccinatie voor deze infecties en zijn er andere manieren om de infectie te voorkomen?

De cursus duurt 1.5 uur en bestaat uit verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk omvat een korte video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder zijn er oefenvragen, krijg je interessant leesmateriaal en handouts van de volledige lezing. Met vragen voor de lesgever kan je terecht op het online forum.

Gezien er gebruik gemaakt wordt van een eindtoets krijg je na succesvol (minstens 60% afleggen van de eindtoets) 3 erkende bijscholingspunten toegekend.

Locatie en datum

Cursusduur1,5 Uren
Prijs€ 40,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts, Paraveterinair
Vakgebied(en)Infectieziekten, Interne geneeskunde, Kattengeneeskunde
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
EBP (België)(3 punten)
BedrijfOnline Vet Training
LocatieOnline
Telefoon+17789297954
Websitehttps://www.onlinevettraining.be