Echografie voor beginners (2-daagse cursus)

  • Start 11-09-2024
  • 2 Dagen
  • 1.325,-
  • Kapel-Avezaath
  • Dierenarts

Omschrijving

Vetami

Tijdens deze 2-daagse cursus wordt de basis van de echografie uitgelegd. Hoe werkt het? Hoe bedien je het apparaat? Hoe ontstaan goede beelden, maar ook wat geeft artefacten? En daarnaast uiteraard veel oefenen zodat de eerste basis voor echografie in de praktijk is gelegd.

Wat ga je leren?

Basis van de echografie, werking van apparaat, vorming van beelden en artefacten herkennen.

Een 2-daagse cursus echografie voor beginners.

Tijdens deze cursus wordt de basis gelegd van de echografie. Hoe werkt echografie? Wat betekenen de verschillende frequenties van de echokoppen en welke keuzes maak je dan? Hoe ontstaan artefacten? Hoe herken je ze en hoe interpreteer je ze juist? Hoe maak je goede opname van de organen van de buik en voorkom je dat je er een vergeet? Daarbij komt ook een stukje anatomie terug.

Allemaal vragen die in deze cursus aan bod komen. En daarnaast uiteraard heel veel tijd om zelf te echoën. Hierbij zal de nadruk ook liggen op het protocollair leren echoën, de basis van het uitvoeren van een volledig echografisch onderzoek! Het is mogelijk om je eigen echo-apparaat mee te nemen zodat de docent je kan helpen met de juiste instellingen en je uit je echo-apparaat kunt halen wat erin zit.

Een uitermate geschikte cursus voor iedereen die wil beginnen met echografie in de praktijk!

Tijdens het praktijkgedeelte zijn Drs. Arden van Lankveld, Drs. Anna Polderman en Drs. Melanie Bouwmeester (experts echografie/echocardiografie) als extra begeleiders aanwezig.

Locatie en datum

Begint op11-09-2024
Eindigt op12-09-2024
Cursusduur2 Dagen
Prijs€ 1.325,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Beeldvorming, Echografie
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
PE-Veterinair (NL)(12 punten)
BedrijfVetami
LocatieHoofdvestiging
AdresLaageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland
Websitehttps://www.vetami.nl
Vetami
Laageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland