De huid optimaal behandeld: verbanden en hechten (incl. practicum; voor paraveterinairen)

  • Start 06-11-2024
  • 1 Dag
  • 415,-
  • Kapel-Avezaath
  • Paraveterinair

Omschrijving

Vetami

Als paraveterinair word je vaak om advies gevraagd over het verband, maar ook wanneer de hechtingen eruit moeten. Deze cursus gaat je leren hoe een verband wordt aangelegd, wat de zorg rondom het verband is. En leert jou alle hechtmaterialen en wat goede hechttechnieken zijn.

Wat ga je leren?

Het leren aanleggen en beoordelen van verbanden bij hond en kat. Het leren hechten van eenvoudige wonden. Materialenleer van verbanden, hechtmaterialen.

De cursus voor paraveterinairen waarin het hechten geleerd wordt met daarbij de zorg omheen de juiste aanleg van verschillende verbanden.

Het plaatsen van verbanden is een kunst op zich. Om een verband goed aan te leggen en het dier ook de juiste voordelen te geven vraagt enige oefeningen. IN deze cursus leer je alles over de verschillende verbanden en hoe deze aan te leggen. Daarnaast wordt je al paraveterinair vaak gevraagd om hechtingen te verwijderen of te helpen bij het plaatsen ervan. Welke hechtingen zijn er en welk hechtmateriaal is er allemaal voorhanden? Ook hier krijg je antwoord op en gaan je ervaring opdoen tijdens de cursus.

Honden voor practicum:

Voor het practicum zoeken we enkele honden om het verbanden aanleggen bij te oefenen. We vragen je daarom indien mogelijk om een hond mee te nemen naar deze cursusdag. Je werkt hierbij in groepjes. Er zijn benches voor de honden beschikbaar gedurende de cursusdag. Graag je hond aanmelden per mail met vermelding van ras/maat.

Aanvullende informatie:

Alle oefenmaterialen en het instrumentarium voor de cursus worden volledig verzorgd door Vetami

Locatie en datum

Begint op06-11-2024
Eindigt op06-11-2024
Cursusduur1 Dag
Prijs€ 415,- (excl. btw)
Sector(en)Paraveterinair
Vakgebied(en)Chirurgie, Tips & tricks, Wondbehandeling
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
PE-Veterinair (NL)(6 punten)
BedrijfVetami
LocatieHoofdvestiging
AdresLaageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland
Websitehttps://www.vetami.nl
Vetami
Laageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland