Chronische Nierziekte bij de kat (geriatrische kat - deel 1)

  • 4 Uren
  • 110,-
  • Online
  • Dierenarts

Omschrijving

Online Vet Training

De cursus is gratis voor leden van OnlineVetTraining met een premium lidmaatschap. Bovendien hebben leden ook toegang tot podcasts, protocollen en een uitgebreide kennis database met honderden vragen, beantwoord door specialisten. Voor meer informatie over het OVT leerplatform en omtrent een lidmaatschap ga naar www.onlinevettraining.be/lidmaatschap.

De bijscholing is onmiddellijk na registratie beschikbaar en is volledig online te volgen. Na registratie heb je gedurende 3 maanden toegang tot de cursus.

Deze cursus zit ook in het pakket – Chronische nierziekte, hyperthyroïdie en systemische hypertensie bij de kat (geriatrische kataandoeningen VOLLEDIG PAKKET)

Chronische nierziekte (CNZ) behoort tot één van de meest voorkomende ziektes in geriatrische katten. Deze aandoening is om die reden dan ook goed bekend bij dierenartsen. Maar juist omdat het zo vaak voorkomt, is deze ziekte wereldwijd het onderwerp van vele onderzoeksprojecten. Hierdoor wordt er jaarlijks zeer veel nieuwe informatie over CNZ gepubliceerd.

Deze cursus die in totaal 4 uur duurt werd speciaal ontworpen om praktijkdierenartsen een volledige en gedetailleerde update te geven over alle nieuwste en klinisch relevante informatie die gepubliceerd werd in de laatste jaren over CNZ. Verder zal gespecialiseerd advies gegeven worden dat u zal helpen om vol zelfvertrouwen deze aandoening te diagnosticeren en behandelen. Alle informatie wordt gegeven op een praktische manier met als doel dat de geleerde informatie onmiddellijk kan worden toegepast in de dagelijkse praktijk.

De training bestaat uit verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk omvat een korte video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder zijn er meerdere oefenexamens, krijg je interessant leesmateriaal, alsook handouts van de volledige lezing. Met vragen voor de lesgever kan je terecht op het online forum.

Een voorbeeld van slechts enkele van de onderwerpen die behandeld zullen worden, zijn:

- Welke biomerkers zijn het meest betrouwbaar voor de diagnose van CNZ?

- Is SDMA superieur aan creatinine?

- In welk IRIS stadium moet er gestart worden met een nierdieet?

- Wanneer moet er gestart worden met een fosforbinder?

- ACE inhibitor of angiotensine receptor blocker, welke is best?

- Een positieve urinecultuur zonder symptomen. Moet subklinische bacteriurie behandeld worden of niet?

Locatie en datum

Cursusduur4 Uren
Prijs€ 110,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Interne geneeskunde, Kattengeneeskunde
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
EBP (België)(8 punten)
BedrijfOnline Vet Training
LocatieOnline
Telefoon+17789297954
Websitehttps://www.onlinevettraining.be