Blessurepreventie en management bij (sport)paarden

 • Start 15-05-2024
 • 3 Dagen
 • 510,-
 • Kootwijkerbroek
 • Paraveterinair

Omschrijving

Aeres Training Centre Barneveld

Wil je ook meer weten van blessurepreventie en het managen daarvan? En hierbij jouw paard ondersteunen in het duurzaam gezond houden? Dan is deze cursus “Blessurepreventie en management bij (sport)paarden” wellicht iets voor jou. Kennis is vooruitzien. Regeren en voorkomen is beter dan genezen. Deze cursus is gericht op het aanreiken van kennis en praktisch toepasbare handvaten om de gezondheid van je paard(en) preventief te benaderen. Gekoppeld aan het genieten van je paard, zowel recreatief of in de sport, ligt de uitdaging je paard gezond te houden en vrij van blessures. Dit geldt niet alleen voor paarden die getraind worden op het hoogste niveau maar voor ieder paard wat beweegt. Met het opdoen van kennis rondom de bouw en functie van het paard, het trainen en het (tijdig) herkennen van blessures kun je werken aan het voorkomen hiervan. En ook zorgen voor een voorspoedig en kwalitatief beter herstel. Ook zal uitgebreid aan bod komen wat de mogelijkheden zijn wanneer er blessures opspelen. Het kan je helpen bij het maken van keuze(s) met betrekking tot de therapie om zo met de meest optimale behandeling snel weer met plezier aan de gang te kunnen.

Voor wie?
Voor iedere paardenliefhebber, instructeur/trainer, paraveterinair, paardensportmasseur, dierenfysiotherapeut of professional vanuit andere paard gerelateerde beroepsgroepen. Ben jij als particulier eigenaar/ruiter ongeacht niveau en discipline, instructeur/trainer, paraveterinair, paardensportmasseur of dierenfysiotherapeut of vanuit andere paard gerelateerde beroepsgroepen op zoek naar kennis, omtrent het wel en wee van blessures en het management hiervan, dan ben je van harte welkom deel te nemen aan deze cursus.

Cursus blessurepreventie bij (sport)paarden Na het volgen van deze cursus blessurepreventie en management bij (sport)paarden ben je in staat om met de opgedane kennis om op elk niveau en in elke discipline een bewust en verantwoord trainingsdoel

en trainingsplan op te stellen. Je bent in staat om (voor)tijdig het ontstaan van een blessure te herkennen en hiermee erger te voorkomen. Met de opgedane kennis weet je in contact en overleg met een behandelend expert de juiste benadering voor een duurzaam kwalitatief herstel van blessures in te zetten. Daarnaast ben je ook in staat om een risicoprofiel met betrekking tot preventie van blessureleed op te kunnen stellen en waar nodig de juiste aanpassingen door te voeren.

Inhoud van de cursus blessurepreventie bij (sport)paarden

 • Kennis over de anatomie (bouw) en functie (fysiologie) van het paard en inzicht in de koppeling met blessures en blessure preventie.
 • Kennis over de biomechanica van het paard en inzicht in de koppeling met blessures en preventie.
 • Kennis en inzicht van de verschillende dynamische fysiologische processen die een belangrijke rol spelen bij beweging van het paard.
 • Kennis en inzicht in de verschillende aspecten rondom trainingsmanagement.
 • Kennis van de verschillende soorten blessures bij paarden en het herkennen van bijbehorende symptomen.
 • Kennis over en inzicht in de risicofactoren, het ontstaan en managen van blessures en blessurepreventie bij paarden.
 • Kennis van de verschillende soorten behandelmogelijkheden met de voor- en nadelen bij veel voorkomende blessures bij (sport)paarden.
 • Kennis en uitvoering van preventiemanagement bij paarden.

Accreditatie van de cursus Blessurepreventie
De cursus Blessurepreventie is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij dieren (NVFD) met 36 punten.Meer informatie over deze cursus, bezoek onze website!

Locatie en datum

Begint op15-05-2024
Eindigt op17-05-2024
Cursusduur3 Dagen
Prijs€ 510,- (excl. btw)
Sector(en)Paraveterinair
Vakgebied(en)Bijzondere dieren, Dierfysiotherapie, Orthopedie
Differentiatie(s)Paard
BedrijfAeres Training Centre Barneveld
LocatieAeres Hippisch Centrum (onderdeel van Aeres Barneveld)
AdresKapweg 30
3774 RC Kootwijkerbroek
Nederland
Telefoon088 020 6123
Websitehttps://www.aerestrainingcentre-barneveld.nl
Aeres Training Centre Barneveld
Kapweg 30
3774 RC Kootwijkerbroek
Nederland