Bioptname van het maagdarmkanaal bij hond en kat

  • 1 Uur
  • 40,-
  • Online
  • Dierenarts

Omschrijving

Online Vet Training

De cursus is gratis voor leden van OnlineVetTraining met een premium lidmaatschap. Bovendien hebben leden ook toegang tot podcasts, protocollen en een uitgebreide kennis database met honderden vragen, beantwoord door specialisten. Voor meer informatie over het OVT leerplatform en omtrent een lidmaatschap ga naar www.onlinevettraining.be/lidmaatschap.

De bijscholing is onmiddellijk na registratie beschikbaar en is volledig online te volgen. Na registratie heb je gedurende 3 maanden toegang tot de cursus.

Als dierenarts worden we zeer vaak geconfronteerd met chronische maagdarmproblemen. Klachten als braken en diarree kunnen door tal van onderliggende oorzaken, gelokaliseerd binnen of buiten het maagdarmkanaal, veroorzaakt worden. Soms lossen de problemen zich op door aanpassing van het dieet of behandeling van parasitaire infecties. Maar wanneer de klachten blijven persisteren en we alle niet maagdarmgerelateerde oorzaken hebben uitgesloten, is het tijd om over te gaan tot bioptname van het maagdarmkanaal. Echter, wanneer is nu het juiste moment om tot bioptname over te gaan? En op welke manier nemen we deze biopten het beste? Via endoscopie of chirurgisch? En hoe bepalen we van welke segmenten van het maagdarmkanaal en hoeveel biopten we moeten nemen? In deze praktische cursus zullen we bespreken welke testen en eventuele proefbehandelingen aangeraden zijn alvorens over te gaan tot bioptname van het maagdarmkanaal. Verder overlopen we de verschillende mogelijkheden van bioptname en hoe je kan beslissen van welke segmenten je moet biopteren en hoeveel biopten aangewezen zijn om tot een correcte diagnose te komen.

De bijscholing duurt 1 uur en bestaat uit verschillende hoofdstukken die een korte video van een vooraf opgenomen power point presentatie bevatten. Verder krijg je interessant leesmateriaal en handouts van de volledige cursus. Met vragen voor de lesgever kan je steeds terecht op het online forum.

Gezien er gebruik gemaakt wordt van een eindtoets krijg je na succesvol (minstens 60% afleggen van de eindtoets) 2 erkende bijscholingspunten toegekend.

Bij deze cursus krijg je een gratis stappenplan voor de opwerking van honden en katten met chronische maagdarmklachten.

Locatie en datum

Cursusduur1 Uur
Prijs€ 40,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Interne geneeskunde, Scopie
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
EBP (België)(2 punten)
BedrijfOnline Vet Training
LocatieOnline
Telefoon+17789297954
Websitehttps://www.onlinevettraining.com