Bewegingstherapie in de praktijk (incl. practicum)

  • Start 28-03-2025
  • 1 Dag
  • 375,-
  • Kapel-Avezaath
  • Dierenarts, Paraveterinair

Omschrijving

Vetami

Tijdens deze cursus leert u de rol van de dierenfysiotherapeut kennen in de zorg van hond en kat. Welke patiëntengroep heeft baat bij fysiotherapie? Welke vorm van therapieën zijn beschikbaar? Wat kunnen dierenfysiotherapeuten voor uw klanten betekenen? Maar nog belangrijker wat kunt u zelf al doen? Naast theorie ook praktijk met basale principes en technieken.

Wat ga je leren?

Het ondersteunen van locomotie problemen door bewegingstherapie. Het onderscheid maken waar fysiotherapie of chiropractor ingezet kan worden. Leren wat er zelf al gedaan kan worden in de praktijk en hoe dit gedaan moet worden.

Leren wat te doen om dieren soepeler te laten bewegen dmv theorie en praktijk.

Soepel bewegen is alles voor mens en dier. Door arthrose, blessures na trauma of na een orthopedische of neurochirurgische ingreep kan het bewegen beperkt zijn. Soms is dit wenselijk, maar vaak is het beter om te zorgen dat weefsels ondersteund worden in functie. Hiervoor zijn talloze mogelijkheden van begeleiding door bewegingstherapie binnen handbereik. Tijdens deze cursus leert u welke methodes er zijn om bewegen weer sneller mogelijk te maken, zowel voor toepassing in uw praktijk als door inzet van professionele dierenfysiotherapeuten. De cursus bestaat uit een gedeelte theorie, gevolgd door een practicum, waar u de basale technieken van oefentherapie meekrijgt: de ' eerste' hulp bij bewegingstherapie.

Locatie en datum

Begint op28-03-2025
Eindigt op28-03-2025
Cursusduur1 Dag
Prijs€ 375,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts, Paraveterinair
Vakgebied(en)Dierfysiotherapie
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
PE-Veterinair (NL)(4 punten)
BedrijfVetami
LocatieHoofdvestiging
AdresLaageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland
Websitehttps://www.vetami.nl
Vetami
Laageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland