Beeldvorming van de cardiologie in de eerstelijns praktijk

  • Start 16-09-2024
  • 3 Dagen
  • 1.995,-
  • Kapel-Avezaath
  • Dierenarts

Omschrijving

Vetami

Tijdens deze 3-daagse cursus leert u de basisbeginselen van de echocardiografie en ligt de nadruk op de training van de 2 belangrijkste toepassingen van de echocardiografie in de dagelijkse praktijk: nagaan of de benauwde kat hartfalen heeft en weten wanneer een oudere asymptomatische hond met een hartruis baat heeft bij een behandeling met pimobendan.

Wat ga je leren?

- Basis van de echocardiografie kennen

- werking van het echo toestel aangaande echocardiografie

- leren hoe je goed de B-mode en M-mode gebruikt

- leren wanneer een benauwde kat wel of geen hartfalen heeft door gebruik te maken van echocardiografie

- leren wanneer een asymptomatische hond met hartruis wel of geen medicatie nodig heeft door op de juiste manier echografisch onderzoek van het hart uit te voeren

Echocardiografie voor beginners (3-daagse cursus)

Tijdens deze cursus, onder leiding van specialist cardiologie Mark Dirven, bijgestaan door ervaren echografen tijdens het practicum, leert u alles over de basisbeginselen van de echocardiografie. Uiteraard is er veel aandacht voor de werking van het echo-apparaat wat betreft de cardiologie en leert u op de juiste manier de B- en M-mode te gebruiken.

De 2 belangrijkste toepassen van de alledaagse praktijk zullen ruimschoots aandacht krijgen, want dat is waar u het snelst mee te maken zult hebben. U kunt dit na de cursus dan ook direct gaan toepassen in de praktijk

1. Hoe weet je door een echocardiografie uit te voeren dat de benauwde kat wel of geen hartfalen heeft?

2. Een oudere asymptomatische hond met een hartruis: wanneer zet ik wel of geen medicatie in.

In de ochtend wordt de theorie behandeld en in de middag gaan we volop oefenen oefenen oefenen! Dat doen we in kleine groepen van 3 personen om een optimaal rendement te behalen voor je als cursist.

Dag 1: Introductie tot echocardiografie: wat heb ik nodig, wat betekenen alle knoppen, wat is B en M mode, wat zijn vensters en doorsnedes en hoe maak ik die.

Dag 2: Achtergronden bij de asymptomatische kleinere hond met hartruis. Hoe helpt echocardiografie mij bij de diagnose en behandeling

Dag 3: Achtergronden bij benauwde katten: hart of longen? Hoe helpt echocardiografie mij bij de diagnose en behandeling.

Een uitermate geschikte cursus voor iedereen die wil beginnen met echocardiografie in de praktijk en de ideale opstap naar de cursus echocardiografie voor gevorderden 1 en 2.

Locatie en datum

Begint op16-09-2024
Eindigt op18-09-2024
Cursusduur3 Dagen
Prijs€ 1.995,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Beeldvorming, Cardiologie, Echografie
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
PE-Veterinair (NL)(18 punten)
BedrijfVetami
LocatieHoofdvestiging
AdresLaageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland
Websitehttps://www.vetami.nl
Vetami
Laageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland