Arthrose-consulent (3-daagse module)

  • Start 10-12-2024
  • 3 Dagen
  • 1.195,-
  • Kapel-Avezaath
  • Paraveterinair

Omschrijving

Vetami

Wil jij leren hoe je in jullie kliniek een spreekuur voor arthrose op kan zetten? Deze onafhankelijke praktische opleiding is opgezet door experts in dit vakgebied. Bij arthrose, zowel het ontstaan als het begeleiden ervan, spelen vele aspecten een rol. Het is belangrijk om hier goed in onderwezen te worden door ervaren en onafhankelijke docenten. Op deze manier wordt het juiste fundament gelegd om je te trainen en op te leiden tot arthrose-consulent. Je wordt tijdens deze cursus begeleid in het ontwikkelen van jouw eigen spreekuur.

Wat ga je leren?

Door twee aaneensluitende dagen, het maken van huiswerk én een terugkomdag ben je in staat om:

arthrose te herkennen bij hond en kat

diagnostische stappen te kunnen zetten

de verschillende onderdelen van de behandeling kiezen en inzetten

het begeleiden van eigenaren bij het inzetten van de behandeling

het evalueren van het effect van de behandeling

het aanpassen van de verschillende onderdelen van de behandeling

Tijdens deze module beginnen we met het ontstaan van arthrose (pathofysiologie). Je leert wat de voorkeursplaatsen zijn en hoe je deze kunt herkennen. De verschillende symptomen die tot uiting komen worden uiteraard ook uitvoerig besproken.

Daarna zal focus komen op de behandelingen van arthrose. Deze omvat verschillende aspecten waaronder voeding, pijnmedicatie en beweging. Hoe zet je al deze verschillende aspecten in en hoe begeleid je dit? Dat zijn vragen die zeker aan bod komen in deze praktische cursus. Het doel is om het dier en zijn baasjes zo goed mogelijk te begeleiden en het leven van het dier zo aangenaam mogelijk te maken.

Hoe je dit omzet in een arthrose consult met regelmatige controles wordt uiteraard niet vergeten in deze module.

De eerste 2 dagen zijn aaneengesloten en behandelen alle theorie. Hierna ga je met huiswerk aan de slag dat wordt ingestuurd voor de terugkomdag. We willen dat het consult ook gaat slagen in de praktijk en we je daarin zo goed als mogelijk gaan begeleiden. Je krijgt persoonlijke feedback om je ingestuurde casus.

Tijdens de terugkomdag geeft iedere cursist een presentatie over hoe ze het consult hebben geïmplementeerd in de praktijk. Tevens worden de stof van de voorgaande 2 dagen herhaald op basis van vragen en knelpunten, die cursisten ervaren hebben.

Tenzij anders vermeld vergt deze cursus geen voorbereidingstijd/studiebelasting, het studiemateriaal is inbegrepen en standaard geldt voor onze cursussen geen vrijstelling.

De cursusdagen zijn:

Dag 1: Dinsdag 10 december 2024

Dag 2: Woensdag 11 december 2024

Dag 3 (terugkomdag): 10 februari 2025

Locatie en datum

Begint op10-12-2024
Eindigt op10-02-2025
Cursusduur3 Dagen
Prijs€ 1.195,- (excl. btw)
Sector(en)Paraveterinair
Vakgebied(en)Dierfysiotherapie, Orthopedie, Voeding
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
PE-Veterinair (NL)(12 punten)
BedrijfVetami
LocatieHoofdvestiging
AdresLaageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland
Websitehttps://www.vetami.nl
Vetami
Laageinde 3
4013 CT Kapel-Avezaath
Nederland