Anesthesiologie voor hond en kat - 6 daagse cursus

 • Start 07-02-2025
 • 6 Dagen
 • 1.125,-
 • Barneveld
 • Dierenarts, Paraveterinair
volgeboekt

Omschrijving

Aeres Training Centre Barneveld

Wil je meer weten van anesthesie bij hond en kat? Dan is dit een leerzame en leuke cursus. In zes dagen leer je alle basistechnieken en handelingen waarmee je een hond of kat onder verdoving kunt brengen en het dier daar ook weer veilig uit krijgt. Een cursus vol antwoorden op talloze vragen. Antwoorden die jou gaan helpen anesthesieproblemen te voorkomen. En als er toch een probleem is, dan weet jij dat voortaan samen met je dierenarts op te lossen.

Voor wie?

Iedereen die werkzaam is in een gezelschapsdieren- of gemengde praktijk en meer willen weten over de anesthesiologie bij honden en katten. De cursusleiding gaat ervan uit dat je enige werkervaring in anesthesie bij gezelschapsdieren hebt.

Resultaat

Na afloop van de cursus is jouw algemene kennis over anesthesie enorm vergroot. En door die hoeveelheid extra kennis heb je voortaan genoeg handvaten om anesthesieproblemen, die je zo nu en dan in de praktijk tegenkomt, beter te verklaren en samen met je dierenarts op te lossen. Dat geeft je een veel veiliger gevoel als je met anesthesie gaat werken.

Inhoud

In deze zesdaagse training worden voor de praktijk waardevolle onderwerpen behandeld die betrekking hebben op de anesthesie van hond en kat. Welke verschillende anesthetica worden in de praktijk gebruikt en wat zijn de bijwerkingen? Daarnaast komen de meest gebruikte bewakingsmethoden aan bod: capnografie, ECG, bloeddrukmeting en pulse-oximetrie. Hierna worden de werking en de controle van het anesthesie-apparaat en de patiëntensystemen besproken. Ook is er aandacht voor veel voorkomende problemen tijdens de anesthesie en de mogelijke oplossingen daarvoor.

Onderwerpen

 • Basisbegrippen uit de anesthesiologie.
 • Anesthetica in de praktijk en hun bijwerkingen.
 • Bewakingsmethoden.
 • Anesthesie-apparaat en patiëntensystemen.
 • Beademen.
 • Postoperatieve pijnstilling.

De cursus is erop gericht dat de theorie die wordt behandeld altijd aansluit bij de praktijk van alle dag. Als afsluiting van de cursus worden twee anesthesiegevallen onder de loep genomen waarbij van alles misgaat…

Groepsgrootte maximaal 12 cursisten

Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld in onze eigen paraveterinair trainingscentrum.

Vervolg cursus: Anesthesie bij risicopatiënten

Onze prijzen zijn vrijgesteld van BTW

volgeboekt

Locatie en datum

Begint op07-02-2025
Eindigt op16-05-2025
Cursusduur6 Dagen
Prijs€ 1.125,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts, Paraveterinair
Vakgebied(en)Anesthesie
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
BedrijfAeres Training Centre Barneveld
LocatieHoofdvestiging
AdresBarnseweg 3
3771 RN Barneveld
Nederland
Telefoon088 020 6123
Websitehttps://www.aerestrainingcentre-barneveld.nl
Aeres Training Centre Barneveld
Barnseweg 3
3771 RN Barneveld
Nederland