Anemie bij hond en kat: hoe kom je tot een correcte diagnose?

  • 2,5 Uren
  • 70,-
  • Online
  • Dierenarts

Omschrijving

Online Vet Training

De bijscholing is onmiddellijk na registratie beschikbaar en is volledig online te volgen. Na registratie heb je gedurende 3 maanden toegang tot de cursus. De cursus is gratis voor leden van OnlineVetTraining met een jaar lidmaatschap. Voor meer informatie omtrent een lidmaatschap ga naar www.onlinevettraining.be

Anemie komt vaak voor bij honden en katten en kan verschillende onderliggende oorzaken hebben. Soms is het onmiddellijk duidelijk wat de onderliggende oorzaak is, maar in veel gevallen vereist het toch een zekere zoektocht. Aangezien het om ernstig zieke dieren kan gaan, waarbij snelle behandeling noodzakelijk is, helpt het om een goede kennis te hebben van de fysiologie van het bloed en het beenmerg, zodat je zo snel mogelijk stap voor stap zaken kan uitsluiten en tot een juiste diagnose en behandeling kan komen.

Deze cursus heeft als doel om praktijkdierenartsen te voorzien van de nodige tools om snel en efficiënt tot een correcte diagnose te komen in honden en katten met anemie.

We bespreken aan de hand van 8 praktische vragen hoe je patiënten met anemie systematisch kan opwerken. Hierbij komt ook het bloeduistrijkje uitgebreid aan bod en zal je leren hoe je een goed uitstrijkje kan maken en hoe je abnormaliteiten in rode bloecellen kan herkennen, zodat je aan het einde van deze bijscholing vol zelfvertrouwen bloeduitstrijkjes zelf kan beoordelen. We sluiten af met een korte bespreking van bloedtransfusies.

De cursus bestaat uit verschillende hoofdstukken (modules). Elk hoofdstuk omvat een korte video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder zijn er oefenvragen, krijg je interessant leesmateriaal, alsook handouts van de volledige lezing en word je gestimuleerd om een klinische case zelf op te werken. Met vragen voor de lesgever kan je terecht op het online forum.

Gezien er gebruik gemaakt wordt van een eindtoets krijg je na succesvol (minstens 60% afleggen van de eindtoets) 5 erkende bijscholingspunten toegekend.

Locatie en datum

Cursusduur2,5 Uren
Prijs€ 70,- (excl. btw)
Sector(en)Dierenarts
Vakgebied(en)Haematologie, Interne geneeskunde, Spoed
Differentiatie(s)Gezelschapsdieren
Accreditatie
EBP (België)(5 punten)
BedrijfOnline Vet Training
LocatieOnline
Telefoon+17789297954
Websitehttps://www.onlinevettraining.com